Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium pénteken közölte, hogy a rendelésállomány szeptemberben havi szinten 0,7 százalékkal, 3,4 milliárd dollárral 515,3 milliárd dollárra nőtt. Az augusztusi 2,6 százalékos bővülés után elemzők 0,5 százalékos emelkedésre számítottak szeptemberre.

A közlekedési eszközöket nem számítva 0,4 százalékkal nőttek az új megrendelések szeptemberben, csakúgy, mint augusztusban.

A tőkejavak megrendelései - a hadiipari megrendelések és a polgári utasszállító repülőgépgyártók erősen változékony megrendeléseinek leszámításával - az augusztusi 0,2 százalékos csökkenés után 0,1 százalékkal estek vissza szeptemberben. Az adatot a gazdasági elemzők, tapasztalati alapon, a feldolgozóipar beruházási szándékaival szorosan együttmozgó mutatóként kezelik.

A tartós javakra leadott új megrendelések állománya 0,7 százalékkal, a nem tartós javaké pedig 0,6 százalékkal nőtt szeptemberben.

A tartós javakon belül a legnagyobb tételt jelentő közlekedési eszközök esetében 1,9 százalékkal emelkedett az új rendelések értéke az augusztusi 13,3 százalékos növekedés után.

Éves összehasonlításban a nyers adatok szerint 8,4 százalékkal nőttek a gyáripar új megrendelései, a közlekedési eszközöket nem számítva 7,8 százalékos volt a növekedés.