Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a november 5-én zárult héten a szezonálisan kiigazított adatok szerint a segélykérelmek száma 11 ezerrel, 254 ezerre süllyedt, továbbra is rekordalacsony szint közelében mozog. Elemzők kisebb mértékű, ötezres csökkenésre számítottak.

Az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma már a 88. egymást követő héten maradt 300 ezer alatt, ilyen hosszú egybefüggő időszakra 1970 óta nem volt példa. A 300 ezer alatti értéket a munkaerőpiac robusztus erősödésének jeleként értelmezik az elemzők.

A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag 1750-nel, 259 ezer 750-re nőtt.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 18 ezerrel, 2 millió 41 ezerre emelkedett az október 29-n zárult héten. A tartósan munkanélküli segélyt kérők számát mérő négyhetes mozgóátlag 2250-nel, 2 millió 39 ezer 500-ra mérséklődött.

A munkanélkülisegély-kérelmek száma 2009 ősze óta csökken, és idén áprilisban négy évtizedes mélypontot ütött meg. A kérelmek alacsony száma általában arra utal, hogy több új munkahelyet teremtettek.

A washingtoni munkaügyi minisztérium múlt hét pénteken közölte, hogy októberben 161 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma a magánszektor nem mezőgazdasági ágazataiban, és emelkedtek a bérek is. A kedvező foglalkoztatottsági adatok nyomán a Federal Reserve továbbra is fontolgatja, hogy decemberben megemeli az irányadó kamatot, dacára annak, hogy meglepetésre és ezáltal bizonytalanságokat keltve Donald Trump győzött az amerikai elnökválasztáson.