Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Conference Board (CB) jelentése szerint májusban általános javulás látszik az Egyesült Államok fogyasztói hozzáállásában a gazdasághoz. A várakozásoknak megfelelően 83 pontig emelkedett a főindex a múlt havi 81,7 pontos értékéről.

Mind a jelenlegi helyzetre vonatkozó index, mind a jövőbeli várakozások alindexe emelkedést mutat májusban. Ezen felül 20,2 százalékra nőtt azoknak az aránya, aki az elkövetkező fél évben a jövedelmi helyzetének a javulására számít. Ez pedig 2007 decembere óta nem látott optimizmus. Az S&P 500 részvényindex jelentős plusszal kezdte a mai kereskedést, ami a kedvező makrogazdasági statisztikákkal is összefüggésben lehet.

Jó formában a szolgáltatói szektor

Májusban tovább emelkedett az Egyesült Államok szolgáltatói szektorának aktivitását mérő beszerzésimenedzser-index - derül ki a Markit előzetes felméréséből. Az áprilisi 55,0 pontos szintjéről egészen 58,4-ig emelkedett a szolgáltatói szektor üzleti aktivitását jellemző beszerzésimenedzser-index (BMI) a Markit közlése szerint. A piac ezzel szemben lényegében stagnálásra számított volna 55,6 pont körül.

Húszból tizenkilenc nagyvárosban emelkedtek a lakásárak

A Case-Shiller lakásárindex 12,4 százalékos drágulást mutat az előző év azonos időszakához viszonyítva, és 0,9 százalékot havi összevetésben. A márciusi adatok szerint a 20 vizsgált nagyvárosból egyedül New Yorkban nem drágultak a lakások.