Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke azt mondta riportereknek, hogy erősen fontolgatja az indulást újraválasztásáért a 2024-es választáson. Ebben a gondolkodásban megerősíthette, hogy szemben a várakozásokkal, a Demokrata Párt kis vereséggel megúszta a november 8-án tartott félidős kongresszusi választásokat – írja a Financial Times.

Az elnök elárulta, hogy ezt még karácsony és hálaadás között megbeszéli a feleségével, Jill Bidennel, és ha végül elszánja magát és megkapja a családi támogatást, akkor a jövő év elején jelentheti be valamikor az indulását.

Az elmúlt hónapokban az a vélemény alakult ki a szakértőkben, hogy Biden nem hajt a második elnöki ciklusra, mivel hamarosan betölti 80. életévét, ezért 82 évesen kellene nekivágnia a második kormányzási ciklusnak, ha nyerne. Emellett gyengén szerepel a népszerűségi indexeken.

A félidős választások után készült exit pollok válaszadóinak kétharmada azt mondta, nem szeretné, ha Biden elindulna 2024-ben. Erre ő riportereknek úgy reagált, az az üzenete a kétkedőknek, hogy "Idesüssetek!"