Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Tiroler Tageszeitung szólaltatta meg Johannes Hahnt, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosát. A lap úgy fogalmaz: Magyarország választott, de az uniós legfelsőbb hatósággal fennálló konfliktusok a választás eredményétől függetlenül sem oldódtak meg – éppen ellenkezőleg - olvasható a portálon.

Miután az Európai Bíróság februárban elutasította Magyarország és Lengyelország jogállamisági mechanizmus elleni panaszát, az Európai Bizottság eljárást indíthat a tagállamok ellen, ami végső soron az uniós támogatások csökkentését jelentheti.

A mechanizmust olyan esetekben alkalmazhatják, amikor nagy esély van arra, hogy egy tagállam a jogállamiság megsértésére használja fel az uniós pénzeket. A Tiroler Tageszeitung cikkében hozzáteszi: az Európai Parlament már régóta szorgalmazza, hogy alkalmazzák a mechanizmust Lengyelország és Magyarország ellen, eddig azonban nem történt semmi.

A lapnak Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosa azt mondta: dolgozik Magyarország ügyén és beindítják a mechanizmust a korrupciógyanú és a közbeszerzési problémák miatt.

Lengyelország esetében Hahn visszautasította, hogy az ukrán menekültek intenzív lengyel támogatása miatt elnézőbbek lennének.