Kína fokozza koronavírus elleni védekezést a Kommunista Párt kulcsfontosságú ülésének közeledtével, és tovább korlátozza a belföldi utazást, miközben az ország nagy része továbbra is szigorú lezárást alatt áll - írja a Portfolio.hu a Bloomberg híre alapján.

A Nemzeti Egészségügyi Bizottság csütörtökön egy sor intézkedést jelentett be, amelyek a jövő hónap végéig lesznek érvényben a vírus elleni küzdelem érdekében, miután a járvány a lassulás kevés jelét mutatja. A hatóságok felszólították az állampolgárokat, hogy jövő héten az őszi fesztivál és az októberi nemzeti ünnepen minimalizálják az utazásokat, és felkérték a helyi önkormányzatokat, hogy a fertőzöttségi szinttől függetlenül rendszeresen vizsgáljanak meg minden lakost.

Kínában csütörtökön 1292 koronavírusos megbetegedést regisztráltak, miközben az országban 1,4 milliárdan élnek.

Több mint egy hónapja haladja meg a fertőzések száma a napi ezret.

Bár ez más országokhoz képest alacsony, a járványkitörések teljes megfékezéséért folytatott küzdelem azt mutatja, hogy az egyre fertőzőbb változatokkal szemben mennyire nehézzé vált Kína zérócovid-politikája. Még azokon a helyeken is, ahol sikerült előrelépést elérni, a vírus továbbra is visszatér.