Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy határozottan fel fog lépni az EP-választási kampányban elhangzó hazugságok ellen. "Ha a kormányok olyan állításokat tesznek az EU-ról vagy a Bizottságról, amelyek nem felelnek meg az igazságnak, akkor reagálnunk kell" - mondta a politikus a német Funke Mediengruppe újságírójának az ORF szerint.

"Ezt most a választásokat megelőző hetekben fogom megtenni: a húsvét utáni szerdán vágok vissza nekik" - jelentette ki Juncker, aki szerint nagyon sok a manipulációs kísérlet.

"Már látom a kísérleteket, hogy befolyásolják az Európai Parlament-i választását. Ez több helyről érkezik, nemcsak Oroszországból, de uniós tagállamok is megpróbálnak álhírekkel hatni a választókra" - tette hozzá a politikus, aki példaként ki is emelte a magyar kormány kampányát és állításait.

Például a bizottság elnöke azt hozta fel, hogy Orbán Viktor miniszterelnök azt állítja, hogy Juncker bűnös a brexitben. "A magyar kormány azt is terjeszti rólam, hogy én osztottam meg Kelet- és Nyugat-Európát. Miközben a Bizottság mindent megtett, hogy áthidalja ezeket a szakadékokat" - magyarázta az EB leköszönő elnöke.

Mint emlékezetes, a nagyobbik magyar kormánypárt felfüggesztéséhez vezetett az Európai Néppártban, hogy a pártszövetség által jelölt Jean-Claude Junckert a budapesti vezetés egy plakátkampányban Soros György embereként ábrázolta. A plakátokat azóta el kellett távolítani.