Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai hadsereg támogatásával a kolumbiai biztonsági erők feltartóztattak a Karib-tengeren egy kábítószercsempészésre használt motorcsónakot, fedélzetén 3,4 tonna kokainnal. A kolumbiai haditengerészet jelentése szerint a lefoglalt drog értékét több mint 120 millió dollárra (azaz mintegy 40 milliárd forintra) becsülik.

A kolumbiai légierő és haditengerészet az amerikai hadsereg közreműködésével tudta a gyanús motorcsónakot észlelni, amelyet a parti őrség gyorsreagálású erőinek egy vízi hajszát követően a Kolumbiához tartozó San Andrés és Providencia szigetcsoporttól 220 kilométerre sikerült megállítaniuk. A motorcsónak Kolumbiából indult Közép-Amerikába, legénységét - három nicaraguai és két Costa Rica-i állampolgárt - őrizetbe vették.

Kolumbia a világ egyik legnagyobb kokatermesztő országa. Közel 169 ezer hektáron termesztenek kokacserjét, amelynek szárított leveleit a perui és bolíviai indiánok évszázadok óta rágják élénkítőszerként. A levélből kivonható kokain azonban erős és illegális kábítószer. A legnagyobb mennyiséget ebből a drogból az Egyesült Államokba csempészik.