Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Újból kamatot csökkentettek Indiában a monetáris tanács egyhangú döntéssel 0,25 százalékponttal, 5,15 százalékra vitte le az irányadó refinanszírozási kamatlábat, a fordított repóügyletek kamatát pedig ugyancsak 0,25 százalékponttal, 4,90 százalékra mérsékelte.

A testület februárban indította el a kamatcsökkentési ciklust, és immár az ötödik egymást követő ülésén döntött kamatvágás mellett a fogyasztói kiadások és a vállalati beruházások mérséklődése, valamint a tartós fogyasztási termékek és a tőkejavak termelésének lassulása közepette - számolt be az MTI.

Az indiai központi bank megerősítette, hogy amíg csak szükséges, fenntartja a monetáris politika alkalmazkodó irányvonalát a gazdasági növekedés fellendítése érdekében. A testület szokásos kéthavi gazdasági értékélésében 6,9 százalékról 6,1 százalékra rontotta a gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését a 2019/20-as pénzügyi évre.

Az ország gazdasági növekedése több mint hatéves mélypontra lassult a június 30-án befejeződött három hónapban, miután a fogyasztók és a kormányzat is visszafogta a költekezést a nemzetközi kereskedelmi feszültségek miatt.

Éves összehasonlításban 5,0 százalékkal bővült a közel 1,37 milliárd lakost számláló India hazai összterméke április-júniusban. Az előző negyedévben 5,8 százalékkal, egy évvel korábban, 2018 április-júniusában még 8 százalékkal nőtt Ázsia harmadik legnagyobb gazdasága.