Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tizennégy amerikai államban csütörtökre a CNN hírtelevízió összesítése szerint csaknem 800 ezerre nőtt a téli vihar miatt áramellátás nélkül maradt előfizetők száma. Sok házban a fűtést termosztáttal szabályozzák, ezért a villany nélkül maradt otthonokban nemcsak sötét, de hideg is van. Az áramellátásban Georgia, valamint Észak- és Dél-Karolina államban keletkeztek a legsúlyosabb zavarok.

Washingtonban, ahol több mint 25 centiméter hó esett, csütörtökön sem az iskolák, sem a kormányhivatalok nem nyitottak ki. Az utcák kihaltak, a fő útvonalak kivételével az utak járhatatlanok és a város vezetése fontolóra vette a metróközlekedés leállítását is. Az amerikai főváros környékén a hóra a nap folyamán eső is esett.
Philadelphiában csütörtökön 28, New Yorkban 30-38 centiméteres, Új-Anglia egyes területein pedig a fél métert is meghaladó hóra számítanak.
Észak-Karolinában a meteorológiai szolgálat több nappal előre kiadott figyelmeztetése ellenére összetorlódott autók tömegei rekedtek a jég borította és hóval eltorlaszolt utakon. Az állam székvárosában, Raleigh-ben kigyulladt egy elakadt autó, amelyet több tucatnyi másik vett körül.
Csütörtökön 4400 repülőjáratot töröltek. Az Amtrak vasúti társaság csütörtökön ritkított menetrend szerint járatta a vonatokat a keleti parti vonalakon.
A megromlott időjárási viszonyok következtében szerdán és csütörtökön 13 ember vesztette életét az Egyesült Államok kiterjedt területeit két hét leforgása alatt másodszor megbénító téli viharban. A helyzet súlyossága miatt több államban szükségállapotot hirdettek ki.