Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közalkalmazottak portálján Lengyelországban jelenleg 660 álláshirdetés van, több mint 250 különböző állami cég, az ország 150 helyén keres dolgozót, noha a legtöbb hirdetést a fővárosban adták fel - adta hírül a Rzeczpospolita. Az ajánlatok között vannak alacsony beosztásra szólók (például referens) és magasabbakat ígérők (például főspecialista, vagy osztályvezető).

A Fejlesztési és Beruházási Minisztérium olyan tapasztalt szakértőt keres, aki jártas az uniós alapok ügyeiben. A jelenlegi büdzsében segítenie kellene a szabályos elszámolásokat, illetve elő kellene készítenie a következő uniós alapok szétosztását.

Érdekes, hogy a hirdetésekből hiányzik a magánszférában megszokott megfogalmazás: "az előrelépés lehetősége", vagy "a kreatív személyeknek kihívás". Ehelyett a fizetést adják meg, havi 4800-5200 euró (360-400 ezer forint), illetve az ezt kiegészítő juttatásokat.

Noha a közalkalmazotti státus nagyobb biztonságot és stabilitást ígér a magánkézben levő cégek állásaihoz képest, egyre kevesebb a jelentkező. Például 2017-ben egy helyre 11-en jelentkeztek, míg 2013-ban 35-en. A kvalifikációs eljárásoknak csak 63 százaléka sikeres.

A fotó forrása: Hornyák Dániel/Napi