A Twitter-oldalán jelentette be Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítési biztos, hogy egy munkatársa pozitív koronavírus-tesztje miatt karanténba vonul.

A politikus azt írja, nincsenek tünetei, a múlt heti tesztjei negatívak voltak, most a friss teszteredményre vár, és otthonából folytatja a munkát, ő és csapatának tagjai is - olvasható az Euronews internetes oldalán.

Várhelyi az elmúlt héten több balkáni országban is személyesen tárgyalt az Európai Bizottság befektetési tervéről, amely 20 milliárd eurót mozgósítana a térség fejlesztésére. Albániában Ilir Meta elnökkel és Edi Rama miniszterelnökkel tárgyalt. Szerbiában is az elnök, Aleksandar Vucic fogadta Várhelyit.

Felkereste továbbá Koszovót, Észak-Macedóniát és Bosznia-Hercegovinát. Montenegróban részt vett és beszédet mondott a parlament plenáris ülésén - emlékeztetett az európai hírcsatorna.

Vasárnaptól az Európai Bizottságban szigorítják a személyes találkozókra vonatkozó szabályokat, a biztosi kollégium tanácskozása előtt például kötelező tesztelés lesz. A biztosi testületből eddig csak a bolgár Marija Gabriel kutatásért és innovációért felelős biztos kapta el a vírust, róla szombaton derült ki, hogy pozitív lett a tesztje.