Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A statisztikai adatok szerint Szerbiában átlagosan 45 ezer dinárt (112 ezer forint) keresnek az emberek. Ennek megfelelően egy család átlagosan havi 90 ezer dinárral gazdálkodhat, ám sokaknak ennél is jóval kevesebb pénzből kell kijönniük - jelentette a B92 hírügynökség portálja a Dnevnik írására hivatkozva.

Egy háromtagú család átlagos színvonalú - tehát nem luxuskörülmények közötti - élhetéhez, amely magában foglal egy legalább 60 négyzetméteres lakást, autót, nyaralási lehetőséget, több mint 115 ezer dinárra van szükség. Ettől általában nagyon messze vannak Szerbia lakói

Egy ilyen  mikrocsalád fogyasztói kosara mintegy 68 ezer dinár kiadást tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy ennyi pénzre van szükségük ahhoz, hogy fedezni tudják az alapvető élelmiszerek költségeit, az öltözködést és a rezsit.

Ezekhez hozzá kell adni a lakás bérlésének költségeit, ha a családnak nincs saját ingatlana, de az autó fenntartása is pénzbe kerül és még sok más kiadás is megterhelheti a családi költségvetést.A nagy kiadások miatt az emberek gyakran vesznek fel hitelt vagy kölcsönkérnek valamelyik ismerősüktől. Ennek törlesztőrészlete szintén sokba kerül.