Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szeptemberben a szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 51,3 pontra, hét havi mélypontra csökkent az előző havi 52,1 pontról az elemzők által várt növekedés, 52,9 pont helyett.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének erősödését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

Az új exportmegrendelések az előző havinál kisebb mértékben emelkedtek a szolgáltatóiparban, költségei viszont egy éve a legnagyobb mértékben nőttek, elsősorban a bérek, az energiaárak és a nyersanyagárak emelkedése miatt. Ugyanakkor a megrendelések összességében 2018 januárja óta a legnagyobb növekedést érték el, a foglalkoztatás pedig 2017 januárja óta a legnagyobb mértékben növekedett.

A szolgáltatóipari és (a korábban közzétett) feldolgozóipari BMI alapjául szolgáló adatok összesítésével képzett kompozit BMI, ami a gazdaság egészének teljesítményét modellezi, 51,9 pontra, öt havi csúcsra emelkedett szeptemberben az augusztusi 51,6 pontról.

Az új megrendelések 2018 februárja óta a legnagyobb mértékben növekedtek a kínai gazdaságban most szeptemberben. A foglalkoztatás közel hét éve a legnagyobb növekedést érte el. A megrendelés-állomány ugyanakkor másfél éve nem nőtt a most szeptemberihez mérhető ütemben, ami már szűkössé váló termelési kapacitásra kezd utalni. Ugyanakkor az export csökkent kissé az előző havihoz képest.