A PriceCharting.com új tanulmánya szerint a női képregényhősök mellei ma 300 százalékkal nagyobb részt foglalnak el a borítóképeken, mint az 1940-es és 50-es években, és a mellrészek kétszer annyi dekoltázst mutatnak.

A PriceCharting.com által készített egy tanulmány a női karakterek képregényborítóit vizslatta az 1940-es évektől napjainkig, és megállapította, hogy az átlagos női karaktereket ma kétszer annyi dekoltázzsal ábrázolják, és a mellek 300 százalékkal nagyobb részt foglalnak el a borítón.

Ugyanakkor a csípő- derék arány 15 százalékkal csökkent, ami azt jelenti, hogy a női karakterek már nem rendelkeznek olyan eltúlzottan széles csípővel és vékony derékkal, mint a képregények korai éveiben.

"Tekintettel a korai képregényekben szereplő nők konzervatív arányaira, gondoltuk, hogy az idő múlásával lesz némi fizikai túlzás, de nem gondoltuk, hogy ez ilyen szélsőséges lesz" - mondta JJ Hendricks, a PriceCharting tulajdonosa.

A tanulmányban minden évtizedből 10 véletlenszerű képregényt használtak fel három nőközpontú képregényhez: Wonder Woman, Cat Woman és Red Sonja, és megmérték a mellszélességet, mellmagasságot, csípőszélességet, derékszélességet, dekoltázsszélességet (a bőr kilátszik) és a borító szélességét. Ezeket a mérőszámokat összehasonlították az idők folyamán, hogy lássák, hogyan változott a női karakterek ábrázolása az évek során.