Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Bizottság 181 millió euró (mintegy 56 milliárd forint) összeggel támogatná a 2021-2027 közötti időszakra szóló hosszú távú uniós költségvetést érintő csalás, korrupció és egyéb szabálytalanságok elleni küzdelem érdekében tett tagállami erőfeszítéseket - közölte az uniós bizottság szerdán.

Az új uniós csalás elleni program Európa-szerte finanszírozza majd a csalás elleni jogszabályokat alkalmazók célzott képzését, a közöttük megvalósuló információcserét. Ezen kívül támogatást nyújt majd nyomozati tevékenységekhez a csalás felderítésére és kivizsgálására használt technikai eszközök megvásárlása révén, valamint elősegíti a biztonságos információs rendszerekhez való hozzáférést - mondta el Günther Oettinger uniós költségvetési biztos a javaslat ismertetésekor.

A tagállami jogalkalmazók közötti együttműködés megszilárdítása és a mai tudományos szintet képviselő vizsgálati eszközök biztosítása jelentősen megkönnyítheti a csalók azonosítását, a csempészek feltartóztatását vagy a közbeszerzési eljárások során tapasztalt korrupció megakadályozását - fogalmazott a biztos.

A támogatás lehetővé teszi majd egyebek mellett a digitális kriminalisztikai berendezések finanszírozását, keresőkutyák kiképzését, hogy könnyebben feltárják a kereskedelmi forgalomban fennálló anomáliákat és leleplezzék a tiltott, vagy hamis termékek behozatalával kapcsolatos csalás jelentős eseteit.

A program támogatni fogja a tagállami vámhatóságoknak a vizsgálatok lefolytatása érdekében közösen kifejtett erőfeszítéseit, mivel az ilyen közös műveletek kulcsfontosságúak a határokon átnyúlóan működő bűnszervezetek felszámolása során.

A fotó forrás: Pixabay.