Az első helyen az izlandi Kék lagúna végzett, melyhez a szerkesztők a Látnia kell, hogy elhiggye mottót választották. Mint írják, a Reykjavíktól 30 percre fekvő, zord lávamezők közt elterülő, élénk türkizkék medencéről könnyen azt hihetjük, hogy természetes képződmény, valójában azonban mesterségesen hozták létre. Ásványi anyagokban gazdag víz táplálja, amely a közeli Svartsengi geotermikus erőműből érkezik - olvasható a portálon.

A második az angliai Bath-ban található Thermae Bath Spa lett, melyhez a magazin leginkább a romantikus jelzőt érezte találónak. Mint írják, itt található Nagy-Britannia egyetlen termálforrása, melynek vizét a keltáktól a szászokig sokan élvezték a történelem során. 

A harmadik helyre került a Hévízi-tó, melyhez a Vissza a természethez motótt választotta a magazin. Mint írják, a tavirózsákkal és gondozott parkokkal szegélyezett város a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógyvizű tavával büszkélkedhet. 

A budapesti Széchenyi Gyógyfürdő a hetedik lett a Jut hely mindenkinek mottóval. Mint írják, a 18 különböző medencével, valamint 10 szaunával és gőzkamrával rendelkező neobarokk fürdő a főváros egyik legfontosabb látnivalója.

 

Íme, a tízes lista:

 

1. Kék Lagúna, Izland

2. Thermae Bath Spa, Anglia

3. Hévízi-tó, Magyarország

4. Bains de Dorres, Franciaország

5. Vals-i fürdők (7132 Therme), Svájc

6. Palia Kameni, Görögország

7. Széchenyi Gyógyfürdő, Magyarország

8. Kaiser-Friedrich-fürdő, Németország

9. Karlovy Vary (Carlsbad), Csehország

10. Hammam Al Ándalus, Spanyolország