Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az adatot Panajótisz Lafazanisz görög környezetvédelmi és energiaügyi miniszter ismertette abban az interjúban, amelyet a Rosszija 24 orosz állami hírtelevíziónak adott. A miniszter rámutatott arra, hogy "a görög szakasz építését egy görög állami cég végzi majd, és már a finanszírozás kérdése is megoldott".

A görög miniszter hangsúlyozta továbbá, hogy a gázvezeték görög szakaszának létrehozása csaknem 20 ezer új munkahelyet teremt majd.

A Gazprom május elején azt közölte, hogy a jövő decemberben kezdik meg a Török Áramlat üzembe helyezését. Vlagyimir Putyin orosz elnök tavaly december 1-jén ankarai látogatásán jelentette be, hogy leállították a Déli Áramlat projektet, és helyette egy másik gázvezetéket építenek Oroszország és Törökország között.

A megállapodáshoz később Görögország is csatlakozott. A Török Áramlat évi 63 milliárd köbméter kapacitású lesz, 47 milliárd köbméter földgáz kerül Európába, 16 milliárd köbméter közvetlenül Törökországnak. A tervek szerint a Gazprom a görög-török határon gáztározót is kialakítana.