Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A KSH január-februári nemzetgazdasági létszám- és kereseti adatokkal jelentkezik reggel kilenc órakor. Februárban a bruttó átlagkeresetek éves összevetésben 5,8 százalékos bővülést mutathattak a CIB elemzői konszenzusa szerint, a januári 1,6 százalék után.

A Nemzetgazdasági Minisztérium részletes tájékoztatást ad az államháztartás 2011. március havi helyzetéről. Az előzetes számok szerint az államháztartás hiánya márciusban 182,4 milliárd forint lett, így az első negyedévben az államháztartás 742,1 deficittel gazdálkodott, ami az éves terv 108 százaléka.

Az Államadósság Kezelő Központ késő délelőtt háromhónapos diszkontkincstárjegy aukciót tart, 50 milliárd forint értékben. A legutóbbi, hasonló futamidejű kincstárjegyet meghirdető eseményen 5,92 százalékos hozam alakult ki.

Külföldön a hajnali órákban egyebek mellett kínai feldolgozóipari és japán makrogazdasági adatokat hoznak nyilvánosságra.

Az Európai Unió márciusi, főbb autópiaci számai a kora reggeli órákban érkezhetnek.

Németországban beszerzési menedzser indexet publikálnak április hónapra vonatkozóan, amely a várakozás szerint enyhe mérséklődést jelezhet.

Az eurózónából 10 óra előtt az áprilisi beszerzési menedzser index érkezhet, a kompozit mutató a várakozások szerint 57,6 pontról 57,1 pontra süllyedhetett. Ugyanekkor a devizaunió februári folyó fizetési mérlegéről is jelentenek. Valamivel később pedig az eurózóna építőiparának februári teljesítményéről is képet kaphatunk.

Délután fél háromkor az Egyesült Államokban a márciusban megkezdett házépítések, illetve a kiadott építési engedélyek számáról kaphatunk képet; mindkettő esetében az aktivitás fokozódása valószínűsíthető.

Délután háromkor az Európai Központi Bank (ECB) alelnöke, Vitor Constancio prezentálja a bank éves jelentését az Európai Parlament gazdasági bizottsága előtt.