Idén júniusban a magyar bruttó átlagkereset 259 900 forint volt, 5,7 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. 2016. január-júniusban a bruttó átlagkeresetek 6 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az év első hat hónapjában a nettó keresetek emelkedése - az szja-csökkenése miatt - a bruttó bér átlagát meghaladó mértékű, 7,6 százalékos volt.

Holnap a statisztikai hivatal a hazai állatállományról is közöl adatokat, amelyek 2016 június 1-i állapotot tükrözik.

Az MNB, több éves kamatcsökkentési ciklust követően 2016 májusában vágta 0,9 százalékos mélypontra az irányadó rátát. A monetáris tanács azóta nem változtatott az alapkamaton, a gazdaságkutatók várakozásai szerint pedig szeptember 20-án is tartani fogja ezt a szintet. Londoni elemzők szerint, a piac inkább elsősorban arra az iránymutatásra figyel, hogy az MNB milyen szinten korlátozza a három hónapos betéti eszközben elhelyezhető összeget.

Az Államadósság Kezelő Központ kedden tartja a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukcióját 40 milliárd forint tervezett mennyiségben.

Az Egyesült Államokban délután fél háromkor adják ki a kiadott építési engedélyekre, illetve a megkezdett házépítésekre vonatkozó augusztusi adatokat.