Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Silvio Berlusconi láthatóan meghatódva mondott köszönetet a kórház orvosainak, személyzetének és mindazoknak, akik jókívánságaikat küldték neki az utóbbi több mint tíz napban.

"Életem legnehezebb és legveszélyesebb próbatétele volt ez" - jelentette ki Silvio Berlusconi. Elmondta, hogy a vizsgálatok szerint rendkívül magas fertőzöttségi szinttel érkezett a kórházba, ahol többek között kétoldalú tüdőgyulladással kezelték.

A szeptember 29-én nyolcvannegyedik évét betöltő politikus emlékeztetett, hogy Olaszországban a nyolcvan év feletti betegek nyolcvan százaléka elhunyt.

A járványhullámok miatt az országot nem állíthatjuk le ismét, mivel ez precedens nélküli gazdasági katasztrófához vezetne - jelentette ki Berlusconi. Ezzel egy időben arra kért mindenkit, ne becsülje alá a koronavírus-fertőzés veszélyességét. Hangsúlyozta, mindenkinek személyes felelősségétől is függ, mennyire kockáztatja saját és mások egészségét.

Silvio Berlusconi még nehezen veszi a levegőt, a következő heteket a Milánó közeli villájában tölti, ahol további teszteket végeznek rajta állapota ellenőrzésére. Silvio Berlusconi valószínűleg augusztusban Szardínia szigetén kapta el a fertőzést, ahol két lánya, egyik fia és Berlusconi élettársa is megbetegedett.

A 83 éves politikus háromszor is volt Olaszország miniszterelnöke, jelenleg európai parlamenti képviselő.