"Február 24-én 17:00 órától az ellenség továbbra is agresszívan cselekszik a közös határ teljes vonalán. A Belarusz Köztársaság az államhatár északi része mentén lévő repülőterekről támadásokat hajt végre. Az északi régióban az ellenséget az Uzs folyónál Velyki Osniakij, Rivnopillia területeken megállították, és harckocsiharc folyik" - tette közzé az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának sajtószolgálata a Facebookon.

Mint megjegyezték, az Ukrán Fegyveres Erők 1. önálló harckocsizó dandárjának egységei Baturyn térségében és Csernyihiv külterületén megállították az ellenség páncélozott járműves egységeit. 

Az orosz hadsereg - az Ukrinform szerint - a kijevi víztározó mellett több helikoptere, míg a hosztomeli repülőtérnél húsz KA-52-es és Mi-8-as helikoptere szállt le. A harc jelenleg is tart.

Egy sikertelen helikopteres leszállási kísérlet és egy sikertelen rakétacsapás után egy orosz rakétacirkáló megkezdte a Zmiyinyi sziget lövedezését. Emellett egy 300 járműből álló vegyes oszlop közelítette meg Konotop városát. Az Ukrán Fegyveres Erők gépesített egységei tűzharcot folytatnak velük szemben. Az ellenséges csapatokat Hremjacs és Krolevets közelében állították meg.

A sajtószolgálat szerint Ukrajna védői helyreállították a helyzetet a donyecki műveleti körzet teljes érintkezési vonalán. Mariupol irányában folynak a harcok. A "déli" védelmi erők megszervezték Melitopol védelmét, és lakott települések - Abrjoszivka, Rykove, Azov - határán próbálják feltartóztatni az orosz katonákat.

Csernobilt viszont estére elfoglalta az orosz hadsereg.

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.