A tárgyalásra hétfőn kerül sor a demarkációs vonalon fekvő Panmindzsonban, a település észak-koreai oldalán lévő egyik épületben. A tárgyalásokat Észak-Korea kezdeményezte szombaton, és a dél-koreai országegyesítési minisztérium néhány órával később közölte, hogy elfogadja a javaslatot - olvasható a portál cikkében.

A tárca szerint Észak-Korea javasolta, hogy négy művészeti vezetőt, köztük egy volt karmestert küldenek a tárgyalásokra, illetve tagja lesz küldöttségnek Hion Szong Vol, a Moranbong Band nevű lányzenekar vezetője, aki állítólag korábban Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek volt a barátnője. Hírek szerint maga Kim alapította a zenekart, amely repertoárjában vegyíti az észak-koreai propagandadalokat a nyugati popzenével.

Dél-Korea hasonlóképpen négy szakembert küld a tárgyalásokra.

Az MTI által hivatkozott Yonhap hírügynökség szerint nem kizárt, hogy a tárgyalásokon szó lesz a két ország előadóművészeinek közös fellépéséről az olimpián. Hion részvétele miatt olyan találgatások is lábra kaptak, hogy zenekara most először felléphet majd Dél-Koreában.

A címlapkép forrása: Shutterstock