Az index az előző hónapban 49,4 pont volt, a szakértők júliusra 49,6 pontot vártak, aminél csak alig jobb a 49,7 pontos eredmény.

A BMI egyik kulcstényezőjét jelentő, a termelésre vonatkozó részmutató az előző hónaphoz képest 0,8 ponttal emelkedett, ezzel júliusban 52,1 ponton állt, míg az új megrendelések állománya 49,8 pontra nőtt a júniusi 49,6 pontról.  A mutató 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi

A feldolgozóiparon kívüli, főleg a szolgáltatásokat és az építőipart tömörítő szektor beszerzésimenedzser-indexe a júniusi 54,2 pontról júliusban 53,7 pontra csökkent, ezzel hat hónap után először esett 54 pont alá.

A szolgáltató szektor szintén enyhe visszaesést mutatott, az üzleti tevékenységet mérő részindex júliusban 52,9 ponton állt, ezzel január óta először csökkent 53 pont alá. A júliusi adatok alapján élénkebb növekedés figyelhető meg a vasúti és légiközlekedési, a postaszolgáltatási, a telekommunikációs, valamint a kulturális és oktatási szektorokban, amelyek egyaránt 56 pont feletti eredményt produkáltak.

Az új megrendelések száma az előző hónaphoz képest 1,1 pontot esett vissza, de még így is a kritikus érték feletti, 50,4 pontos eredménnyel zárt. A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokat is magában foglaló kompozit beszerzésimenedzser index 53,1 ponton állt júliusban, 0,1 ponttal emelkedett júniushoz képest.