Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Pénteken és szombaton két földrengés rázta meg az északnyugati Csinghaj tartományt és a délnyugati Jünnan tartományt. A 6,1-es erősségű jünnani rengés csapott le először magyar idő szerint péntek este 21:48-kor Dali város közelében, amely népszerű turisztikai célpont - közölte az amerikai földtani intézet. Ezt legalább két utórengés követte - közölte az USGS a Deutsche Welle szerint. Itt az épületekben is kár esett több helyen.

Az első jelentések szerint a térségben legalább három ember haláláról tudnak a hatóságok, és legalább 27-en megsérültek a hegyvidéki területen.

Később egy 7,4-es erősségű földrengés rázta meg Kína északnyugati részét szombat kora reggel. A földrengés a ritkán lakott Csinghaj tartományban történt, és a németországi Potsdamban működő Geofon szeizmikus hálózat szerint 10 kilométeres mélységben csapott le. Az itteni utórengések 4,8 és 4,5-es erősségűek voltak.

A távoli területről nem érkezett azonnali jelentés se áldozatokról, se károkról. A Hszinhua állami hírügynökség szerint az epicentrum Maduo megyében volt.

A két rengésnek nincs köze egymáshoz - mondta Jonathan Tytell, az USGS geofizikusa az AP hírügynökségnek.

Kínát rendszeresen sújtják földrengések, különösen hegyvidéki nyugati és délnyugati régióiban. 2010-ben egy 6,9-es erősségű rengés Csinghaiban 3000 ember halt meg vagy tűnt el. 2014 októberében több százan megsérültek és több mint 100 ezren kényszerültek lakóhelyüket elhagyni, miután egy 6,0-es erősségű rengés rázta meg a Kína mianmari és laoszi határaihoz közeli Jünnant.

A múlt héten Horvátországban is gyenge földrengés volt.