Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Egyesült Államok különgépet szervez, mert evakuálni készül konzulátusának személyzetét és más amerikai állampolgárokat a tüdőgyulladást okozó járvány epicentrumának számító kínai Vuhanból - jelentette be az amerikai külügyminisztérium. A távozókat közvetlenül San Franciscóba tartó repülőgéppel szállítják el- számolt be az MTI nyomán az Infostart.hu.

Oroszország tárgyalást folytat Kínával állampolgárainak esetleges evakuálásáról Vuhanból és Hupej tartományból - jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

Franciaország is tervezi állampolgárainak evakuálását Vuhanból - írta a The South China Morning Post. A Peugeot, Citroen és Opel gépkocsigyártókat magába foglaló PSA-csoport bejelentette, hogy hazaszállíttatja Kínából az ott dolgozó alkalmazottait és családtagjait együttműködve a kínai hatóságokkal és a francia konzulátussal.

Vasárnapra 56-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak a száma, összesen 1975 fertőzéses esetet jegyeznek - jelentették be a kínai egészségügyi hatóságok.

Kínában jelenleg a megbetegedettek közül 324 ember állapota válságos. További 2684 fertőzésgyanús esetet is regisztráltak. A koronavírus miatt megbetegedett pácienseket elkülönítve kezelik.

Sanghajból vasárnap jelentették az első halálesetet: nem élte túl a fertőzést egy 88 éves férfi, akinek korábban már voltak komoly egészségi problémái. A sanghaji hatóságok negyven fertőzéses esetről tudnak.