"Mivel a fogyasztók a termékek vásárlása helyett inkább szolgáltatásokra költenek, az importőrök továbbra is azon dolgoznak, hogy egyensúlyba hozzák a rendelésforgalmat és az értékesítési elvárásokat" - mondta Alan Baer, az OL USA vezérigazgatója a CNBC-nek.

"Egyes iparágak 20-30 százalékos megrendeléscsökkenést prognosztizálnak, míg mások nem látnak fennakadást a forgalomban. Összességében úgy tűnik, hogy a kockázat lefelé mutat, a csökkenés a gazdasági bizonytalansághoz kötődik, és nem a Kínából történő kivonulásra utal. – nyilatkozta az adatokról.

Fontos megjegyezni, hogy a megrendelések száma még e csökkenés ellenére is a járvány előtti szint felett van. Ez a csökkenés nem lesz hatással a Kínából az Egyesült Államokba irányuló jelenlegi konténerforgalomra.

"A megrendelés-mennyiségek a zárlat után most már normálisak" - mondta Goetz Alebrand, a DHL Global Forwarding amerikai óceáni árufuvarozásért felelős vezetője.

"Néhány nyersanyag hiányzik a termeléshez, és azt is látjuk, hogy az importőrök egyes csoportjai óvatosabbak a foglalások leadásában. Azt tapasztaljuk, hogy ez valószínűleg egy olyan fordulópontot jelez, ahol az amerikai gazdaság a mindenáron szállítunk helyett az »olyan áron szállítunk, amennyit a készletünk elbír« irányába mozdul el. ... A szállítási volumenek nem zuhannak be, de az utóbbi időkben tapasztalt rendkívül magas növekedési ütemek mérséklődnek" - tette hozzá. 

Sok kikötőben beragadtak a konténerek

Viszont a kikötőkben még mindig nagy a forgalom, miután több kínai rakodóhelyen még zárlatok vannak. Rengeteg konténer várakozik ezeken a helyeken. Alex Charvalias, a MarineTraffic Supply Chain In-Transit Visibility vezetője a CNBC-nek elmondta, hogy Ningbo továbbra is egy gócpont.

"A helyzet egyre rosszabb Ningbóban, ahol közel félmillió TEU-s konténerkapacitás rekedt meg kikötőhelyre várva, ami azt jelzi, hogy a következő hetekben csak rosszabbak lesznek az átfutási idők" - mondta Charvalias.

"Az amerikai oldalon Savannahban vannak a legrosszabb napok, ahol átlagosan 8 napot kell várni a kikötésre. Itt sincs jele az enyhülésnek, a kikötőn kívül várakozó TEU-kapacitás négyszerese a teljes TEU-kapacitáshoz képest, amelyet a kikötő bármikor képes kiszolgálni" – tette hozzá.

Sanghajban még mindig különböző járványügyi zárlatok vannak érvényben, így a késztermékeket tartalmazó konténerek várt áradata tovább csúszott a naptárban. Amint Sanghaj teljesen újra megnyílik, a konténeráradat hat-nyolc hétig fog tartani, amíg az amerikai keleti partra érkezik.