Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Li utasította az összes kormányhivatalt és régiót, hogy helyezzenek előtérbe olyan intézkedéseket, amelyek célja, hogy segítsék a vállalkozásokat a munkahelyek megtartásában és a jelenlegi nehézségek átvészelésében - áll a szombat késő esti közleményben, amely a miniszterelnöknek a foglalkoztatásról tartott országos telekonferencián tett megjegyzéseit idézte.

"A foglalkoztatás stabilizálása fontos az emberek megélhetése szempontjából, ez egyben a gazdaság észszerű keretek között való működésének kulcsfontosságú támogatása is" - mondta Li a Bloomberg beszámolója szerint, arra sürgetve a vállalkozásokat, hogy a Covid elleni intézkedések mellett folytassák a termelést

Kína legfelsőbb vezetői a múlt héten felsrófolták az ország Covid-Zero stratégiáját, figyelmeztetve minden olyan kísérletre, amely megkérdőjelezné a zárlatokat megkérdőjelező döntéseket, még akkor is, amikor a gazdasági tevékenység áprilisban a gyárbezárások és az ellátási lánc megszakításai közepette meredeken zsugorodott.

Kína május 7-re 4384 új Covid-19-es esetet jelentett. Sanghajban, ahol hetek óta valamilyen formában zárlat van érvényben, 3975 új fertőzést regisztráltak, ami a korábbi több mint 4000 napi fertőzéshez képest csökkenést jelent. A pénzügyi központ szombaton bejelentette, hogy júliusig elhalasztja a főiskolák és középiskolák felvételi vizsgáit, míg a város néhány legnagyobb gyártója közölte, hogy megpróbálja újraindítani az üzemeket.

Pekingben 62 új esetet regisztráltak, miközben a hatóságok a fővárosban igyekeznek megfékezni a szélesebb körű terjedést. A keleti Chaoyang kerületben, ahol nagykövetségek és multinacionális vállalatok, köztük az Apple és az Alibaba irodái találhatók, a fertőzések minimalizálása érdekében elrendelték néhány nem létfontosságú szolgáltatást nyújtó üzlet, például edzőtermek és mozik bezárását.

Li a találkozón megismételte, hogy Kína a foglalkoztatás támogatása érdekében az internetes platformokkal foglalkozó vállalatok egészséges fejlődését is szem előtt tartja.