Az új iránylevek szerint minden kínai állampolgár vagy vállalat, amit egy másik országban alaptalanul korlátoznak mindennapi kereskedelmi tevékenységében, az mindezt jelentheti országa hatóságainak - idézi az irányelveket a Reuters.

Ezt a hatóság értékeli, megvizsgálja a jogi vonatkozásokat, és válaszlépéseket tesz, amennyiben valósnak és igazságtalannak ítéli az okozott kárt.

Mindez válaszlépés arra, hogy a Donald Trump kormánya még egyik utolsó lépéseként ismét felhevítette a Kínával vívott kereskedelmi háborút, és több nagy kínai cég, például az Alibaba vagy a Tencent részvényeinek kitiltását kezdeményezte az amerikai tőzsdékről.

A Reuters forrásai szerint az is elképzelhető, hogy az utóbbi két cég egy feketelistára is felkerül, amin a kínai hadsereg által tulajdonolt vagy irányított cégek szerepelnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!