Októberben az előzetes értékkel megegyezően, 0,3 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Németországban 2014 októberéhez képest, és nem változtak az előző havihoz képest. Szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest nem változtak, az előző havihoz képest pedig 0,2 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak.

A legmagasabb fogyasztói áremelkedés április-májusban volt az idén Németországban, éves szinten 0,5 és 0,7 százalékos.

Az energiaárak 8,6 százalékkal csökkentek az idén októberben az egy évvel korábbihoz képest, szeptemberben még 9,3 százalékos volt az éves árcsökkenés. Az üzemanyagok ára októberben 13,1 százalékkal, a háztartási energia ára 6,5 százalékkal csökkent. A fűtőolaj ára 24,5 százalékkal csökkent éves összevetésben.

Az előző havihoz képest az energiaárak 0,8 százalékkal csökkentek októberben, ezen belül az üzemanyagoké 1,6 százalékkal.

Az energiaárak nélkül az októberi fogyasztói árindex 1,4 százalék volt.

Az élelmiszerek ára 1,6 százalékkal emelkedett a 2014 októberihez képest. Az áremelkedés üteme már a harmadik egymást követő hónapban fokozódik, augusztusban 0,8 százalék, szeptemberben pedig 1,1 százalék volt. A gyümölcsök ára 13,1 százalékkal emelkedett, a tejtermékeké 6,0 százalékkal csökkent.

Az élelmiszerek ára az előző havihoz képest 0,5 százalékkal emelkedett októberben. A gyümölcsöké 2,1 százalékkal, a tejtermékeké 1,1 százalékkal.

Októberben a feldolgozóipari termékek árszintje 0,8 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, a szolgáltatásoké viszont 1,2 százalékkal emelkedett.