A helyzet javult ahhoz képest, hogy szeptemberben 2,8 százalékkal, augusztusban 0,4 százalékkal kisebb volt az értékesítés az előző hónaphoz viszonyítva. Havi összehasonlításban utoljára júliusban bővült a forgalom, akkor 4,0 százalékkal.

Éves összehasonlításban sötétebb a kép: a német szövetségi statisztikai hivatal csütörtöki közlése szerint októberben a feldolgozóipar forgalma már csak 3,5 százalékkal haladta meg a tavaly októberit változatlan áron, munkanapokkal kiigazítva. Előzőleg szeptemberben 6,3 százalékkal, augusztusban 8,4 százalékkal, júliusban 10,7 százalékkal volt nagyobb a forgalom az egy évvel korábbinál.

Az első tíz hónapban a feldolgozóipar forgalma 8,6 százalékkal volt több az egy évvel azelőttinél változatlan áron, munkanaphatással kiigazítva. A hazai értékesítés 7,8 százalékkal, az export 9,6 százalékkal gyarapodott.

Tavaly a német feldolgozóipar forgalma 10,3 százalékkal nőtt a 2009-es, 17 százalékos visszaesés után változatlan áron, munkanapkiigazítással. A hazai forgalom 6,6 százalékkal bővült a 2009-es, 13,9 százalékos csökkenés után, az export 15,1 százalékkal gyarapodott, miután 2009-ben 20,5 százalékkal szűkült.

Októberben a hazai forgalom 0,5 százalékkal nőtt szeptemberhez képest, miután szeptemberben 1,7 százalékkal esett vissza az előző hónaphoz képest. Éves egybevetésben a hazai forgalom októberben 4,4 százalékkal nőtt a szeptemberi, 6,6 százalékos többlet után.

A német feldolgozóipar exportja októberben 0,7 százalékkal nőtt, előzőleg szeptemberben 4,0 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest. Éves összehasonlításban a kivitel 3,0 százalékkal gyarapodott a szeptemberi, 5,9 százalékos növekedés után.