Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Minden járatot felfüggesztettek, ami az éjszaka- és a mai nap folyamán Kijevben landolt vagy indult volna, mert kibertámadásoktól és robbanásoktól tartottak. Utóbbit a környéken többször hallottak, ezért evakuálták a repülőtér közelében lakókat.

Marco Rubio az amerikai szenátus külügyi bizottságának vezető tagja a Twitteren azt írta: "Kijev támadás alatt áll és az orosz erők megpróbálják átvenni az ellenőrzést a repülőtér felett". 

Rubio szerint Oroszország azt reméli, hogy a repülőteret hadműveleti bázisként használhatja, hogy könnyen elfoglalhassák az ukrán fővárost.

Ukrajnát légterét teljesen elkerülik a nemzetközi repülőgépek
Ukrajnát légterét teljesen elkerülik a nemzetközi repülőgépek
Kép: flightradar24.com

Az EL AL Tel-Avivból Torontóba tartó járata például Kijev felett repült volna, de elővigyázatosságból megfordult, a LOT reggeli személyszállító repülőgépre Varsóból tartott az ukrán fővárosba, de az út felénél visszafordult - írja a LiveandLetsfly.com.

A civil lakosságnak egyelőre csak az autóutak állnak rendelkezésére, ugyanis az Ukrinform információ szerint az ország légterét már hajnalban 02:45-kor lezárták előttük.

A FlightRadar24 szerint korlátozott számú repülőgép (és csak egy külföldi, a WizzAir tulajdonában lévő gép) maradt a földön a kijevi Boriszpil vagy a kijevi Sikorsky nemzetközi repülőtéren, az Ukraine International Airlines PS602-es járata Bakuból  Kijevbe most a moldovai Chisinau felé tart. Várhatóan más érkező járatokat is átirányítanak.

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken követheti.