Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke útban a világ legbefolyásosabb országait tömörítő G20 hamburgi csúcstalálkozójára, július 5-én este tízkor érkezik Varsóba - írja a gazeta.pl. Erre az estére semmilyen programot nem szerveztek neki.

Az elnök másnap reggel 9 órakor találkozik kollégájával, Andrzej Duda lengyel államfővel, akivel négyszemközti megbeszéléseket folytat egyebek mellett biztonságpolitikai és energetikai együttműködésről (az utóbbi az amerikai lng európai szállítását jelenti).

Egyes hírek szerint ennek során érintik azt az ígéretet is, amelyet az Amerikában élő lengyelekkel való találkozásakor még a tavalyi választási kampányban tett, nevezetesen, hogy eltörlik a vízumkényszert a két ország között.

Trump egy órán át részt vesz a Három tenger kezdeményezés csúcstalálkozóján - ez 16 kelet-közép-európai ország terve egy a Balti-, az Andriai- és a Fekete-tenger közti gazdasági övezet kialakításáról.

Ezután a Plac Krasinskichre megy, ahol 13 órakor beszédet mond. Ennek összeállításában állítólag részt vett egy jobboldali történész, aki a szmolenszki tragédiát-  a Lech Kaczynski akkori államfőt is szállító kormánygép lezuhanását - az oroszok akciójának tekinti. Ezért lehet, hogy Trump beszédében erre is ki fog térni. Ezután 14 órakor repül el Németországba.