Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A riói Maracana Stadion lerobbant kísértetvárossá vált - idézte a Business Insider a helyi O Globo című lap beszámolóját. Ez a létesítmény 1950 óta ad helyet jelentős sporteseményeknek, augusztusban itt tartották a nyári olimpiai játékok látványos nyitó- és záróünnepségét is.

A létesítményt, már a 2014-es focivébé előtt felújították, a Huffington Post értesülése szerint 600 millió dollárt (180 milliárd forintot, a budapesti vizesvébé többszörösen elszállt költségvetésének nagyjából kétszeresét) költöttek a rekonstrukciójára.

Pusztulás és penész

Az O Globo cikke szerint senki sem foglalkozik a stadion karbantartásával. A kormány a riói olimpia szervezőbizottságát hibáztatja ezért a hiányosságért, amely viszont nyilván úgy érzi, hogy a játékok végeztével befejezte a munkát, amire megbízatása volt.

A helyszíni beszámolóból kiderült, hogy a stadion gyepe az öntözés hiánya miatt kiszáradt, helyenként barna foltok látható rajta. Az aulák és a gyülekező helyek körüli székeket és padokat ellopták, a mennyezet mállik. A büfék környékén ételmaradékok bűzlenek és átható penészszag érezhető a létesítményben. A folyosókon és a lelátókon kóbor macskák élnek.

Az O Globo képriportot és videót is készített a pusztulásról, amelyet ide kattintva tekinthet meg.