Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Különösen sokat veszített a Tesla vezetője, Elon Musk, csaknem 62 milliárd dollárt, de még ennél is többet, 63 milliárd dollárt az Amazon.com Inc. alapítója, Jeff Bezos.

Mi a helyzet a milliárdosdobogón?

A Bloomberg vagyonuk alapján milliárdosokat rangsoroló Billionaires indexe szerint Musk továbbra is a világ leggazdagabb embere 208,5 milliárd dolláros vagyonával. A második helyen Bezos áll 129,6 milliárd dollárral - idézi az amerikai hírógynökség adatait az MTI. 

Őket a harmadik helyen az LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA elnök-vezérigazgatója, Bernard Arnault követi 128,7 milliárd dolláros vagyonnal, a negyedik helyen Bill Gates áll 114,8 milliárd dollárral.

Nagyon sok pénzt vesztettek a leggazdagabbak

A lista szerint csak ők négyen rendelkeztek 100 milliárd dollárnál nagyobb vagyonnal a világon június végén, míg az év elején még tízen voltak.

Az év elején még a tízes listán szerepelt például Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója, akinek a vagyona feleződött, az év eleje óta 65,5 milliárd dollárral 60 milliárd dollárra apadt, ami a 17. helyre volt csak elég a világ leggazdagabbjainak június végi listáján.

A legvagyonosabb emberek vesztesége érthető, hiszen 50 éves nem volt olyan pocsék félév az amerikai tőzsdéken, mint most. Erről ebben a cikkünkben olvashat részletesen

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!