Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az 500 intézkedést tartalmazó csomagot egyhangúlag valamennyi politikai párt megszavazta, de azt még az állam, a fővárosi agglomeráció tanácsa és a párizsiak is módosíthatják. A végső szavazás 2018 elején esedékes a fővárosi önkormányzat ülésén - írja az MTI.

A program alapján Párizs energiafogyasztása a felére csökkenhetne, 2050-ig mintegy egymillió lakást újítanának fel környezetkímélő szempontok alapján, a megújítható energiák aránya pedig 2020-ra 25 százalékra emelkedne. Ez utóbbiak 20 százalékát helyben termelnék meg, s 2020-ban mindenhol lesz a városban kerékpárút. (Franciaország elhalasztja az atomerőművek bezárását.)

Az elfogadott ötszáz intézkedés közül csak hetvenről dönthet közvetlenül a városháza, a többihez az állam vagy a környező települések hozzájárulása is szükséges.

A szocialista főpolgármester, Anne Hidalgo és a Zöldekhez tartozó alpolgármester Célia Blauel által kidolgozott programhoz a többi politikai párt is számos intézkedést hozzátett. Ezek között szerepel az iskolai menzákon a hetente legalább kétszer kizárólag vegetáriánus menü bevezetése.

A legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép Köztársaságiak például a szennyező járművek ellenőrzését és a fővároson naponta áthaladó 70 ezer teherjármű megadóztatását javasolják.