Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eszerint Kim Dzsongun hiányolta az újításokat és az intelligens stratégiát az ország újabb ötéves gazdasági tervének kidolgozása során. Azzal vádolta a kabinet tagjait, hogy olyan programokat terveznek, amelyek semmi lényegi innovációt nem tartalmaznak a korábbi elhatározásokhoz képest.

A tervek nem tükrözik vissza pontosan a párt ideológiáját és irányelveit, valamint hiányoznak belőlük az innovatív meglátások és okos stratégiák - jelentette ki a kormányülésen Kim Dzsongun, akit a KCNA idézett.

Ráadásul szerinte egyes ágazatokra vonatkozó elképzelések irreálisan lettek megszabva, míg másokban olyan célokat határoztak meg, amelyeket könnyűszerrel el lehet érni. Emellett sürgette az áruk és alapanyagok hazai termelésének fokozását. Szakértők szerint ennek oka a Kínával folytatott kereskedelem összeomlása lehet, ez a koronavírus-járvány nyomán bevezetett korlátozások miatt nagyjából 80 százalékkal zsugorodott.

Csütörtökön ért véget a kommunista országban kormányzó Koreai Munkapárt négynapos plenáris ülése. Kim Dzsongunt a Koreai Munkapárt kongresszusán a párt új főtitkárává választották januárban - írta az MTI nyomán az atv.hu.