Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szerb kormány legkésőbb augusztus elsejéig elfogadja azt a motivációs csomagot, amelynek célja az oltási kedv növelése - írta a helyi sajtó értesülései alapján a vajdasági Szabad Magyar Szó. A kormány és a válságstáb elsősorban a fiatalok, vagyis a 18 és 30 év közötti generáció tagjait szeretné biztatni a védőoltás felvételére, ezért ingyenes koncert- és sportmérkőzésjegyeket, utazási utalványokat, nyereményjátékot és a vizsgaidőszak meghosszabbítását ígérné azoknak, akik az oltás mellett döntenek.

A szakemberek szerint már négy héten belül újra négy számjegyű lesz az újonnan fertőzöttek száma naponta Szerbiában. A delta variáns sokkal fertőzőbb, mint az előzőek, és elsősorban azok a 18 és 30 év közötti fiatalok vannak kitéve a fertőzésveszélynek, akiket nem oltottak be. A lakosság ezen részének mindössze 17,5 százaléka vette fel a vakcinát.

A következő napokban döntenek az oltás harmadik dózisának a szükségességéről is, továbbá arról, hogy az ajándékok, amelyeket motivációként adnak, minden polgárnak járnak-e majd, vagy csak a 30 évnél fiatalabbaknak. A kormány az adófizetők pénzéből egyszer már megajándékozta azokat, akiket beoltottak. Háromezer dinárt (kilencezer forint) kaptak azok, akik május 31-ig felvették a koronavírus elleni védőoltást. Szerbiában egyébként a lakosság 49 százaléka rendelkezik védettséggel, a cél viszont az, hogy a polgárok legalább 75 százaléka felvegye az oltás mindkét dózisát.