Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hatalmas olajszőnyeg alakult ki a dél-kaliforniai partvidéken egy tengeralatti olajvezeték szivárgása miatt, több mint 572 ezer liter olaj szivárgott a Csendes-óceánba. A szennyezés miatt le kellett zárni a Los Angelestől délre található Huntington Beach településének strandjait - idézi az MTI hírét a 444.hu.

Katrina Foley, Orange megye vezető tisztségviselője a Twitteren partra mosott halott madarakról és halakról számolt be. Az olaj szombaton ömlött ki egy vezetékből, amely több kilométerre található a partvonaltól. A térségben több tengeri olajfúrótorony is található, Foley szerint a Huntington Beach mólójától egészen Newport Beachig húzódó olajszennyezésnek az Elly olajfúrótoronyhoz van köze. Az olaj beszivárgott a Talbert lápvidékre is, jelentős károkat okozva a környezetvédelmi területen.

Az amerikai parti őrség szerint az olajszőnyeg harminchárom négyzetkilométernyi területet borít. A hatóságok önkéntesek közreműködésével próbálják megakadályozni, hogy a szennyeződés tovább hatoljon a lápvidékre, illetve a Bolsa Chica ökológiai rezervátumba. A szivárgást időközben megszüntették, de a vezetéken további javítási munkálatokra lesz szükség.