Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyre inkább kiürül az újvidéki Miseluk városrészben található Covid-kórház - adta hírül a helyi sajtó információira hivatkozva a vajdasági Szabad Magyar Szó. Az intézményben október utolsó napján 60 koronavírusos beteget ápoltak, míg az előző nyilvánosan elérhető adatok szerint pár nappal korábban 62 páciens volt ebben a kórházban.

Közülük kilenc állapota súlyos, számuk kettővel növekedett három nap alatt. A számadatok azonban továbbra is foghíjasak, ugyanis azt nem lehet tudni, hogy naponta hány beteget vesznek fel kezelésre, hányat engednek haza gyógyultan, illetve a páciensek közül mennyien haltak bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe. Ezeket az információkat a székvárosi illetékesek már a járvány kitörése óta, vagyis két és fél éve elhallgatják.

Az viszont tudni lehet, hogy egy hónappal korábban még 85 páciens volt ebben kórház. A Vajdasági Klinikai Központ adatai szerint a kórházi kezelésre szoruló koronavírusos betegek közül nyolcuk állapota volt súlyos.

Szlovákiában rendszeres az adatszolgáltatás

A szerbiaival ellentétben Szlovákiában nagyon precíz az adatszolgáltatás - derül ki a pozsonyi Új Szó adataiból. Október végén PCR-tesztekkel 37 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. A halálos áldozatok száma öttel nőtt – idézte a lap az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) weboldalán közzétett adatokat.

Összesen 218 mintán végezték el a tesztelést, ebből 37 esetben mutatták ki a betegséget. A járvány kezdete óta igazolt fertőzöttek száma így 1 852 589-re emelkedett Szlovákiában.