A pénteken közzétett adatok szerint Belgiumban 462 új megbetegedést jelentettek, ezzel 2257-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában 16 új haláleset történt, ezzel 37-en haltak meg a betegségben az MTI tudósítása szerint.

A főként fapados járatokat fogadó dél-belgiumi Charleroi nemzetközi repülőterének igazgatósága pénteken bejelentette, hogy a koronavírus-fertőzés okozta válság miatt jövő szerdától április 5-ig nem fogad és nem indít egyetlen személyszállító repülőgépet sem. Indoklásuk szerint az ideiglenes bezárást a légitársaságok járattörlései indokolják. A helyzet alakulásától függően az időszak meghosszabbítható.

Hollandiában 2468 koronavírussal fertőzött beteget tartanak számon. A járvánnyal összefüggésben péntekre 18-an haltak meg, ezzel 76-ra emelkedett a megbetegedésben elhunytak száma.

Pénteki adatok szerint Luxemburgban 484 fertőződtek meg és négyen haltak meg a Kínából kiindult vírus okozta betegségben.

Luxemburg már csütörtökön döntött egyetlen repülőterének ideiglenesen lezárásáról. A bejelentés szerint a repülőtér hétfőtől nem indít és nem fogad egyetlen személyszállító repülőgépet sem.

Belgium lezárja határait a koronavírus-járvány terjedésének lefékezése érdekében - jelentette be péntek este Pieter de Crem a belga ügyvivő kormány belügyminisztere. "A döntést a szomszédos országokkal, Franciaországgal, Németországgal, Hollandiával, Luxemburggal és az Egyesült Királysággal egyeztetve hoztuk meg - hangsúlyozta.

Az áru és teherszállítás, valamint a belga állampolgárok hazatérése továbbra is megengedett.