Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Milanko Sekler szerbiai mikrobiológus és virológus nem ért egyet a köztársasági válságstáb döntésével, miszerint Szerbiában ismét lazítanak a koronavírus elleni küzdelem rendelkezésein – írta a vajdasági Szabad Magyar szó. A szakember szerint ezzel lehetővé teszik a vírusnak a túlélést, így a járvány ősszel újra támadhat.

„Ha a vírus nevében beszélhetnék akkor azt mondanám, hogy számomra ez egy remek hír” – mondta többek között a virológus, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az országban szinte leállt az immunizáció, a fiatalok igen kis számban oltatják be magukat. Szerinte úgy lehetne motiválni a fiatalabb korosztályt, hogy azoknak, akik beoltatják magukat mobiltelefonokat, laptopokat adnának.

„Az jó hír, hogy az idősebbek nagy részét beoltottuk, viszont ők nem járnak bulizni” – tette hozzá, majd Chilét hozta fel példának, ahol a nyitás előtt az emberek 47 százalékát beoltották, most pedig ismét komoly szigorítások léptek életbe. A Dél-Amerikai országban most van ősz-tél eleje. „A mostani intézkedésekkel csak legalizálták az eddigi történéseket, hiszen az utóbbi időben már tartottak lakodalmakat, különböző bulikat, és ezeket senki nem ellenőrizte."