Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A járványhelyzet Szerbiában továbbra is rendkívüli, az új fertőzöttek száma napi szinten 3000 felett van, és a kórházak számos, súlyos állapotban levő pácienst kezelnek nap mint nap. Predrag Kon epidemiológus, a kormány mellett működő válságtörzs tagja mégis jó hírrel szolgált: a kórházakból pillanatnyilag több embert küldenek haza, mint ahányat felvesznek, így a helyzet “még mindig rendkívüli, de nem katasztrofális” - írta a vajdasági Szabad Magyar Szó.

“Ezzel, hogy visszatérünk a jelenléti oktatásra, ismét a fertőzöttek számának növekedésére számíthatunk” – mondta Kon, aki attól tart, hogy az ünnepek közeledtével a nagy összejövetelek miatt újabb hullám jöhet létre. “Ki kell használnunk ezt a szusszanásnyi időt, amíg a kórházak fellélegeznek, és minél többünknek fel kell vennie a védőoltást.

“Úgy véljük, a 24 órás védettségi igazolvány bevezetése lenne a megfelelő az emberek mozgásának szabályozásában, ezzel a válságstáb teljes egészségügyi szakemberekből álló része egyetért. Nyilvánvalóan ez így szigorúan hangzik, viszont a covid-igazolványt be kell vezetnünk mindenhol, ahol fennáll a fertőzés lehetősége, azért, hogy minimálisra csökkentsük a kockázatot.” Azok, akik megkapták a harmadik dózist, lényegében teljes mértékben minimalizálták a megbetegedés kockázatát.