A Reuters hírügynökség jelentése szerint az osztrák egészségügyi hatóság hétfőn a vírusvariánsokkal érintett államok listájára tette fel az Egyesült Királyságot, így az unióból kivált szigetország egy listára került Brazíliával, Indiával és Dél-Amerikával - idézi a portál.

Ezekből az országokból rendkívül korlátozott a beutazásra jogosultak köre, a hatóság tájékoztatása szerint alapvetően csak az osztrákok és az ausztriai lakhellyel rendelkezők léphetnek majd be. Kivételt képeznek a humanitárius missziók, illetve a nemzeti érdekhez kötődő utazások.

Június 1-től Ausztria a közvetlen légijáratokat is megtiltja a két ország között, az intézkedés az Austrian Airlines, a Wizz Air és a Lauda üzemelését is érinti.

Az Egyesült Királyságban újra emelkedni kezdett a fertőzöttek száma, de összességében az esetszámok továbbra is alacsonyak, a kórházban kezeltek száma pedig a tavaly szeptemberben mért szintre csökkent. Az indiai variáns már Ausztriában is megjelent, de az osztrákoknál a járványhelyzet szintén javulóban van.