Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A világnak olyan gyárakra van szüksége, amelyek 100 nap alatt képesek új vakcinát előállítani, majd ezt a következő 100 napban olyan mennyiségben legyártani, amely az egész világnak elegendő - mondta a Wall Street Journal-nak.

A milliárdos szerint az országoknak többet kellene fektetniük az egészségügyi rendszerekbe - idézi az interjút az interestingengineering.com.

A Bill és Melinda Gates Alapítvány legfrissebb jelentése szerint 33,9 millió ember csúszott mélyszegénységbe a járvány következtében, közülük 26,6 millió ember Afrikában, a Szaharától délre.

A magas jövedelmű országok lassan visszatérnek a járvány előtti állapotba és az egy főre jutó jövedelmek is emelkedni fognak. Ezzel szemben az alacsony és közepes jövedelmű országoknak harmadának gazdasága fog helyreállni. Könnyen lehet, hogy 700 millió ember marad szegénységben az évtized végéig.

A járvány a jelentés szerint a nőket és a gyerekeket érintette különösen hátrányosan. A szegény gyerekek lemaradtak az oktatásban, az USA-ban ez különösen a fekete és latin-amerikai fiatalokat érintette.