Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vasárnap kora délután közzétett hivatalos adatok szerint 1246 új fertőzést, és 11, a vírusnak tulajdonított halálesetet jegyeztek fel az elmúlt 24 órában. Mind az új fertőzések, mind a halálesetek száma alacsonyabb, mint az elmúlt két-három nap adata, de a járvány kezdete óta immár megszokottá vált, hogy hétvégén visszaesnek a számok. Pénteken és szombaton 1500 fölött volt az új fertőzések száma, és harminc körüli a napi halálesetek száma.

A kór romániai terjedését jelzi, hogy augusztus közepe óta hétről hétre mintegy hatvan százalékkal nő a fertőzések heti száma. Ezen a héten 10 123 személynél észlelték a koronavírust.

Jelenleg 3061 személyt ápolnak kórházban, 372-t közülük intenzív osztályon. További 10 760 személy lakhelyén, 2783 személy pedig intézményes elkülönítésben várja a gyógyulását.

A járvány kezdete óta eltelt másfél év alatt a SARS-CoV-2 vírus által igazoltan megfertőzöttek száma meghaladta az 1,1 milliót, a halálos áldozatok száma pedig megközelítette a 37 ezret Romániában - írja az MTI.