Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Várjuk, hogy a vállalatok benyújtsák a hivatalos adatokat az FDA-nak (amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet). Arra számítunk, hogy ez ősszel megtörténik" Ideális esetben a fiatalabb gyermekek az év végéig megkaphatják az oltásukat - tette hozzá.

Vasárnap Scott Gottlieb, az FDA egykori biztosa, a Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalat igazgatótanácsának jelenlegi tagja a CBS amerikai televízióban azt mondta: arra számítanak, hogy szeptember végére elkészülnek az adatok az 5 és 11 év közötti gyermekeknek szánt oltásokról és a vakcina október végére rendelkezésre állhat a fiatalabb korosztály számára. A Moderna amerikai gyógyszeripari vállalat kisebb gyermekeknél is teszteli a vakcinákat és várhatóan a következő hónapokban nyújtja be adatait.

Az FDA pénteki közleményében kijelentette, hogy az ügynökség - amint rendelkezésükre áll - gondosan megvizsgálja az 5 és 11 év közötti gyermekek oltására vonatkozó adatokat és "készen áll arra, hogy a lehető leggyorsabban befejezze a felülvizsgálatot."

A hétvégén egyébként rekordot döntött a napi új koronavírus-fertőzöttek száma Nyugat-Virginia államban, ahol szombaton több mint 1800 új megbetegedést rögzítettek - jelentette hétfőn az amerikai sajtó. A megbetegedések száma - hasonlóan az országos adatokhoz - Nyugat-Virginiában is július eleje óta növekszik. Míg július elején naponta átlagosan 50 új fertőzött embert regisztráltak, addig szeptember elejére ez a szám 1500-ra emelkedett.

A The Washington Post című amerikai napilap által nyilvánosságra hozott adatok szerint a nyugat-virginiaiak mindössze 39,9 százaléka kapta meg a Covid-19 elleni védettséghez szükséges összes oltását, amely az államok tekintetében a második legalacsonyabb érték az országban.