Az újdelhi egészségügyi minisztérium közölte: az elmúlt 24 órában újabb 1069 ember vesztett életét a Covid-19-ben Indiában, és ezzel 100 842-re emelkedett a halálos áldozatok száma. A fertőzöttek száma több mint 6,4 millió, az elmúlt 24 órában 79 476 új esetet regisztráltak. Ezzel India a második helyen áll az Egyesült Államok mögött - szemlézi a hírt a portál.

Szakértők szerint a valós adatok jóval magasabbak lehetnek, mint a hivatalosak. Egy kedden nyilvánosságra hozott indiai kutatás szerint a hivatalos adatok tízszerese, azaz több mint hatvanmillió lehet a fertőzöttek valódi száma. Indiában naponta egymillió tesztet végeznek, de a lakosság nagy száma miatt a teszteltek aránya így is kisebb, mint máshol. Az Egyesült Államokban például ötször gyakrabban tesztelnek, mint az ázsiai országban - állítja a Worldometer statisztikai honlap.

Narendra Modi indiai miniszterelnök és hindu nacionalista kormánya járványügyi intézkedéseit többen bírálják. Sokan úgy vélik, hogy Modi nem tesz eleget a pandémia gazdasági hatásainak mérsékléséért.

Az 1,4 milliárd lakosával a világ második legnépesebb országának számító Indiában milliók maradtak munka nélkül a koronavírus miatt.