Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Azokon a településeken, ahol a fertőzési ráta 6 ezrelék alatt van, a zöld forgatókönyv szerint zajlik az oktatás, tehát itt minden tanuló személyes jelenléttel vehet részt az órákon az új tanévben, ismertette a kormány döntését Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter, amit az országos vészhelyzeti bizottságnak (CNSU) még jóvá kell hagynia a Maszol beszámolója szerint.

Az iskolakezdés forgatókönyveiről szóló ülésen résztvevők mindegyike egyetértett azzal, hogy járványhelyzetben az iskoláknak kell elsőkként megnyitniuk, és utolsókként bezárniuk.

Ha a fertőzési ráta meghaladja a 6 ezreléket, különböző forgatókönyvekre lesz szükség a korosztály, a tevékenység specifikuma függvényében, a település karanténba kerülése esetében pedig magától értetődően bezárnak a tanintézmények is. Például 6 ezrelék fölött, ha a település nincs vesztegzár alatt, nyitva maradnak az óvodák és bölcsődék, a tanulók nagy része online tanul tovább, de szóba került, hogy a beoltott, 12 év feletti tanulók számára folytatódjon a személyes jelenléttel zajló oktatás, de erről még nem született végleges döntés.