Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mindegyikünknek továbbra is szerepet kell vállalnunk a járvány megszüntetésében, hogy beoltatjuk magunkat, és továbbra is kezet mosunk, maszkot hordunk és megtartjuk a távolságot - fogalmazott az Egészségügyi Világszervezet európai vezetője a portálnak.

Példaértékűnek nevezte a magyarországi oltási kampány, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy még nem győztük le a járványt, az éberség továbbra is indokolt. A biztató jelek ellenére, az új fertőzöttek számának csökkenése mellett Magyarországon még mindig várjuk a fertőzési ráta visszaszorulását és a kórházi ápoltak, valamint a halálozások számának csökkenését.

Bármilyen közegészségügyi vagy társadalmi lazításba epidemiológiai és egészségügyi szempontok alapján lehet belekezdeni, nem pedig a lakosságnak beadott oltások száma alapján, különösen a brit mutáció terjedésének fényében - mondta Hans Kluge, a WHO európai vezetője. .

A közegészségügyi és társadalmi intézkedések a fertőzésláncokat szakítják meg, ezeket kombinálni kell a hosszú távú oltási stratégiával. Csak akkor tudjuk megállítani a vírust, ha az összes fegyvert bevetjük - hangsúlyozta a szakember.

Arra a kérdésre, hogy biztonságosnak tekinthető-e egy nagyobb, nézők részvételével megtartott sportesemény a WHO regionális vezetője azt mondta: már többször is láttuk a járvány alatt, hogy a tömeges összejövetelek szuperfertőző eseményekké válhatnak. Amíg jelen van a közösségi terjedés, a nagy tömegesemények jelentős kockázatot jelenthetnek.

Bármely döntést a tömeges összejövetelek esetleges megtartásáról, elhalasztásáról vagy a rendezés módjának megváltoztatásáról úgy kell meghozni, hogy megvédjük az emberek egészségét. A döntéseknek pedig a járványhelyzet, az adott esemény (például focimeccs), valamint az ahhoz köthető esetleges nagyobb mobilitás folyamatos és körültekintő értékelésén kell alapulnia. Az alacsony fertőzöttségi szint a legjobb módja annak, hogy mindannyian ismét élvezhessük az elmúlt évben elmaradt társadalmi összejöveteleket - jelentette ki Hans Kluge.

A teljes interjú itt olvasható.